Pieter Bruegel de Oudere en de Jongere waren bekwame kunstenaars die als speerpunt van de familie Bruegel kunst-dynastie, die een aantal andere extra leden van hun rijke familie, die produceerde een lange geschiedenis van de bijdragen aan de Nederlandse kunst, die nog steeds erg veel onthouden vandaag de dag vele eeuwen later opgenomen. PieterBruegel.org omvat de carrières van zowel de vader en zoon, met de mooiste schilderijen van beide invloedrijke loopbanen, alsmede het bespreken van hun bijdragen in detail. De Bruegels zijn somtimes gespeld als Brueghel voor andere talen en er was ook Jan de Oude en Jan de Jonge, die ook bijgedragen aan dit indrukwekkende succesvolle familie.

Pieter Bruegel de Oude was de meer getalenteerde kunstenaar die een creativiteit gebracht de Nederlandse kunst in die tijd dat was hard nodig. De meerderheid van de beroemde schilderijen van de Bruegel-dynastie zijn dan ook van Pieter de Oude en dit komt tot uiting door de keuze van de schilderkunst beelden getoond op deze website. Jan de Oude en de Jonge plus Pieter de zoon van De Jongere deed ook produceren een aantal indrukwekkende werken ook al is dat hun reputatie te rechtvaardigen binnen de familie.

Jagers in de sneeuw is misschien wel de bekendste schilderij uit de Bruegel familie, en beschikt over een mooie winterse tafereel, dat is zeer populair gebleken met de kunst publiek van de moderne tijd, die regelmatig te kiezen als een fine art-print of poster reproductie en vinden het past de meeste stijlen van huis dankzij het ​​neutrale winter kleuren. Beide Bruegels genoten van het produceren van landschapsschilderijen en zouden in het algemeen beschikken over een groot aantal mensen in hen, normaal gaan over hun dagelijkse activiteiten, die een stijl dan heeft bewezen zeer populair. De winter scène krijgt Jagers in de sneeuw te onderscheiden van hun andere landschapsschilderijen.

Een zorgvuldige inspectie van Jagers in de sneeuw laat zien zeer gedetailleerd over de achtergrond landschap, die de bergen uit het landschap plus bevroren rijstroken dienen als geïmproviseerde ijsbanen strutting functies. Er is ook een aanzienlijk aantal gebouwen, verspreid over de scène, die bijna volledig bedekt met sneeuw, maar kan nog steeds worden onderscheiden van hun natuurlijke omgeving. Op de voorgrond zijn jagers op de top van de heuvel als threy beginnen hun dag het werk en dit is uiteraard de belangrijkste focus van het schilderij. De grote detail over Jagers in de sneeuw maakt het een uitstekende keuze voor het kopen van extra grote afdrukken reproducties, waar dit detail kan echt worden gewaardeerd.

Val van Icarus is een ander klassiek landschap van het Bruegel familie die twee schepen aangemeerd langs een kleurrijke achtergrond, die zit achter de belangrijkste focus van het schilderij dat is een man die zijn weg langs een heuvelachtige weg met zijn paard bijbehorende functies. Het schilderij geeft een groot gevoel van afstand en diepte met het landschap zelf ook met een stijlvolle blues en een charmante gebruik van verlichting. De Bruegels waren cruciaal kunstenaars in het bevorderen van de vaardigheden die betrokken zijn bij landschap schilderen in een tijd toen het nog volledig worden geaccepteerd in de kunst mainstream en wetenschappers waren nog te zien in hetzelfde licht als traditionele religieuze en portret werk.

Brueghel de Oude is altijd al geaccepteerd als de meer getalenteerde kunstenaar van de twee Pieters en velen hebben beschuldigd zijn zoon te reizen op de achterkant van de prestaties van zijn vader zonder dat bood enige grote innovatie zelf. Voor someome die wilde een soortgelijke stijl te volgen met die van zijn vader zou het altijd moeilijk zijn voor de jongere te aanvaarden op dezelfde manier, maar zijn carrière kan nog steeds worden beschouwd als zeer veel een succes en hij gebruikte zijn de mogelijkheden om grote financiële winsten zijn hele eigen leven, die zijn vader zeker zou hebben goedgekeurd.

Triomf van de Dood is voorzien van een apocalyptische scène die is meteen schokkend en geeft een veel donkerder, meer negatieve landschap schilderkunst dan was het gebruikelijk voor een van de groep van de Brueghel familie van schilders. Het is interessant om deze kunstenaars het nemen van een nieuwe aanpak met vast aan meer positieve voorstellingen in de rest van hun carrière te zien. Het is inderdaad moeilijk te vinden andere traditionele stijlen zoals portretten of zelfs zelfportretten, waardoor hun werk consequent en direct herkenbaar. Triomf van de Dood is een indrukwekkend werk, ondanks het negatieve outlook en zou hebben genomen de kunstenaar een lange tijd om dit allemaal fantasierijke details die zich uitstrekt over de gehele voorgrond en relatief complexe achtergrond scene te bouwen.

Children's Games is een gedetailleerd landschap schilderen met ongelooflijke nummers van geanimeerde karakters die de volledige breedte van dit grote doek. Soms in Bruegel schilderijen het kan moeilijk zijn uit te werken de beoogde focus van het schilderij met zo veel activiteit gaande over de achtergrond als de voorgrond. Kunstenaars zullen normaal blijven achtergronden redelijk neutraal om te helpen de toeschouwer de ogen leiden tot hun boodschap of centrale object, maar het Bruegels zou vaak gewoon bieden tot een doek gedetailleerde dwars door en laat de kijker om alle details lezen op hun gemak, waardoor een hoog niveau van de levensduur te bestaan ​​in de schilderijen van deze stijl.

Toren van Babel is een relgious onderwerp dat velen om de carrières van de Bruegel set van kunstenaars aantrekt. Velen geloven dit schilderij om de beste voorstelling van de bekende Toren van Babel te worden en dit heeft geholpen om het te houden als een belangrijk werk binnen hun totale loopbaan. De belangrijkste esthetische schoonheid van dit schilderij is het detail aangeboden op zowel de toren, maar ook de omgeving denkbeeldige stadsbeeld. Er is ook een bekwaam gebruik van verlichting die bijdraagt ​​aan de indruk van diepte en grootte van de toren en het is imposante pose op de omliggende bevolking. De magie van dit onderwerp is vakkundig gevangen genomen door de kunstenaar en het maakt een uitstekende visuele representatie van het concept van de Toren van Babel.

Peasant's Dance heeft weer omhoog voorkeur van de Bruegel van zetten levendige voorstellingen van het leven van de armste mensen in hun schilderijen. Ze zouden altijd van de relatief lokale scènes zouden ze niet ver te reizen voor hun kunst en Peasant's Dance heeft meer detail dan veel van de anderen met de voorgrond het nemen van bijna alle de focus van het schilderij met een minder aantal mensen opgenomen in deze. Het is een goed alternatief om een ​​aantal van andere werken van de Bruegel als de grotere cijfers die hier kansen bieden voor de kunstenaar om gezichtsuitdrukkingen en een grotere hoeveelheid visuele informatie op het leven van deze mensen, die zorgt voor een zeer intrigerende schilderij op te nemen.

Volkstelling te Bethlehem biedt tot een andere winterse tafereel zoals Jagers in de sneeuw had ook zo beroemde gedaan. Dergelijke seizoensgebonden schilderijen zijn altijd bijzonder populair met sneeuw zich altijd aanbieden van een kunstenaar nieuwe uitdagingen met penseelvoering, maar ook nieuwe beloont met een voltooide andere afwerking. Aanhangers van kunst in de moderne tijd vindt u schilderijen, zoals deze charmante vanwege hun opname van deze items als de schaatsen ers die hun weg over het bevroren meer, plus ook de oude stijl architectuur en transport en machines.

Wedding Dance legt het boerenleven perfect samen met een vriendelijke, maar manische scene, verspreid over dit bijzondere doek. De rode wijnen worden gebruikt door de kunstenaar echt afsteken tegen een donkere achtergrond anders is. De schijnbaar willekeurige karakter van de viering helpen om over te brengen een indruk van grote opwinding en plezier, zeker zonder de gebruikelijke pompesity van anderen die leefde rond deze traditionele keer. Het schilderij stelt voor dat de kunstenaar zelf was de sfeer te genieten op het moment en dit is waarschijnlijk bij het overwegen van hoe vaak hij dit soort situaties die vallen over zijn carrière.

Nederlandse Spreuken is een andere Bruegel klassieker met buitengewone actie dwars door het schilderij met allerlei mensen die betrokken zijn bij afzonderlijke activiteiten. Nogmaals, het is voornamelijk boeren die zijn verspreid over het werk en hij beschikt ook over de gemeenschappelijke kleuren met een bepaalde toon van de blauwe, die kan worden gevonden in de meeste van Bruegel de Oude en de Jonge's luchten.

Boer Wedding is een Bruegel schilderij waarin wordt onderstreept hoe deze familie nauw verbonden met de armere delen van de samenleving in een tijd waarin historisch kunstenaars waren meer geïnteresseerd in de rijke en beroemde mensen wiens portretten zou veel grootser en meestal grote opdrachten zouden worden genomen. De beslissing om daadwerkelijk op te nemen en zich volledig concentreren op arme mensen in veel van hun schilderijen geeft aan hoe financiële winst niet de enige bestuurder van deze schilders die geïnteresseerd waren in beeltenis van het normale leven voor de gewone mensen van hun land. Dit voegt zeker de integriteit van de carrière van Pieter de Jonge en Oude en kan worden vergeleken met landgenoot Van Gogh, die hetzelfde deed in schilderijen als De aardappeleters.

Meer Bruegel Schilderijen

De beelden featured hierboven zijn de bekendste schilderijen uit de carrières van de Bruegels, maar verder werken zijn hieronder opgenomen. De eerste is een uitgebreide lijst van de kunstwerken uit de carrière van elke schilder om een uitgebreide gids voor mensen op zoek naar zo veel van hun carrière als mogelijk te zien.

Lijst van Pieter Bruegel de Oude Schilderijen

 • Landschap met de Val van Icarus
 • De strijd tussen Carnaval en Vasten
 • De strijd tussen Carnaval en Vasten: detail van de achtergrond
 • Nederlandse Spreuken
 • De Triomf van de Dood
 • De Toren van Babel
 • De Aanbidding van de Koningen
 • De Processie naar Golgotha​​
 • De Oogstmachines
 • De jagers in de sneeuw
 • De Jagers in de sneeuw: Detail van stijgende vogel
 • De Jagers in de sneeuw: detail van het vuur in de voorkant van de herberg
 • Winterlandschap met een Bird Trap
 • De schilder en de koper
 • Boeren bruiloft
 • De val van de opstandige engelen
 • De Geuzen
 • De boer en de Nest rover
 • De drie soldaten
 • De Storm op zee